Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bara fick aktivitetspark efter lång väntan

Det tog mer än två och ett halvt år. Men nu är Baras nya aktivitetspark på plats och invigd.

Studio S uppvärmningen innan loppet startade. Parallellt med det anordnades det aktiviteter både för vuxna och barn på utegymmet och på motorikbanan.Bild: Svedala kommun
Anläggningen ligger vid Spångholmsskolan, delvis på skolgården, och intill Sverigeskogen. En 350 meter lång löparslinga sträcker sig runt området som innefattar både hinderbana och utegym.
På söndagen invigdes parken med tal av Birgitta Delring (BP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Christer Paulsson från Mats Paulssons stiftelse, som bidragit ekonomiskt och Linda Wemmert, ordförande för Bara friidrottsklubb, som varit drivande i etableringen.
Invigningen innefattade också ett loppet startade med cirka 130 deltagande barn och andra aktiviteter vid utegymmet och på motorikbanan.
Aktivitetsparken har diskuterats sedan hösten 2016 då Bara friidrottsklubb sökte och fick ett bidrag på drygt 1,4 miljoner kronor från Mats Paulssons stiftelse för att kunna bygga upp ett utegym, löparslinga och en hinderbana.
Svedala kommun var positiv och lovade hjälp att få aktivitetsparken på plats. Kommunen skulle bygga och sköta driften mot att föreningen bidrog med de pengar man fått.
Men när man pratade vidare om ett förverkligande visade det sig att föreningen och kommunen hade olika uppfattningar om vad som ska byggas och på vilken plats.
Men nu finns aktivitetsparken alltså på plats.
Cirka 130 barn deltog i invigningsloppet.Bild: Svedala kommun
Gå till toppen