Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lomma och Vellinge långt från toppen i ny skolrankning

Både Lomma och Vellinge brukar hamna i topp när landets kommuner jämförs i olika skolrankningar. Men i en ny mätning från Lärarnas Riksförbund är båda långt från toppskiktet.
– Jag tycker att skolrankningar är synnerligen partiska. De har fokus på fackliga aspekter, säger Lommas kommunalråd Robert Wenglén (M).

I sin jämförelse har Lärarnas riksförbund tagit med vilka förutsättningar de olika kommunerna har. Man har till exempel både tittat på vilka resultat eleverna faktiskt får, och räknat med föräldrarnas genomsnittliga utbildningsnivå.Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Lärarnas riksförbund har nu för första gången tagit ett samlat grepp och rankat skolorna i landets alla kommuner. Det beror på att man tycker att tidigare mätningar gjorda av andra inte varit tillräckligt bra – det blir orättvist om man bara jämför kommunerna rakt av menar riksförbundet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen