Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tio Kävlingebor prisas på Idrottsledargalan

För trettonde året i rad delas Skånes idrottsledarstipendier ut till föreningsmedlemmar i regionen. Av de totalt 250 stipendiaterna som uppmärksammas för sina goda ledarinsatser är tio aktiva i Kävlinge.

Stipendiaten Magnus Thuresson började med orientering på nytt efter att hans son visat intresse för sporten.Bild: Foto: Privat
Många föreningar måste förlita sig på att personer engagerar sig ideellt för att det ska gå runt. För att uppmuntra och uppmärksamma de som viger sin fritid åt föreningar delar Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten ut ledarstipendier till föreningsmedlemmar runt om i Skåne.
10 av årets 250 mottagare av Skånes idrottsledarstipendier går till personer som arbetar för att lyfta föreningslivet i Kävlinge kommun.
En av dem är Magnus Thuresson, 47, som är ordförande för orienteringsklubben Silva i Kävlinge. Han började träna orientering som 11–åring och höll på i nio år. Därefter följde ett nästan 15 år långt uppehåll innan han hittade tillbaka. Nu går han in på sitt nionde år som aktiv medlem i klubben – om några veckor är han en av dem som ska ta emot ledarstipendiet.
– Jag tycker det är trevligt. Det är många ledare som lägger ner många timmar ideellt så det är jättekul att man uppmärksammas på det här sättet. Sen är orientering inte en sport som blir uppmärksammat särskilt ofta så det gör det ännu roligare.
Patrik Karlsson är distriktsidrottschef och är en av de som är involverad i utdelningen av stipendierna. Han tycker att de skånska stiftelserna är ett föredöme som vill premiera idrottsledare på den här skalan.
– Jag känner inte till någon utdelning i den här omfattningen i någon annan del av Sverige. Att få uppmärksamma och hylla ledarna och ge dem något litet i vardagen känns fantastiskt, säger han.
Den 14 maj delas stipendierna ut under en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Varje stipendium är på 10 000 kronor där 5 000 går till stipendiaten själv. Utöver det ges ytterligare 5 000 kronor till dennes förening som ska bidra till deras barn- och ungdomsverksamhet.
Fakta

Här är föreningarna i Kävlinge som får Skånes idrottsledarstipendium 2019:

Furulunds IK

Dösjöbro IF Kävlinge-Furulund Badmintonklubb

Kävlinge Furulunds Brottarklubb

Lödde Vikings HK (LVHK)

Lödde Kanotklubb

Segelsällskapet Pinhättan

Kävlinge Golfklubb

OK Silva

Ljungvalla Tennisklubb

Gå till toppen