Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Galna CL-vändningar vi minns

Liverpool vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona och är sensationellt i Champions League-final. Men det är inte första gången en sensationell vändning inträffar i Champions League-historien – och inte heller första gången Liverpool eller Barcelona är inblandat. Här är fem andra förbluffande förvandlingar.

2017–18, kvartsfinal: Roma–Barcelona

Daniele De Rossi and Alessandro Florenzi jublar efter Romas vändning.Bild: ALESSANDRO BIANCHI
Barcelona tappar en stor ledning från första mötet och blir utslaget i returen. Låter det bekant? Ja, för ett år sedan skedde nästan en likadan sak för tränaren Ernesto Valverde och hans lag. Barcelona ledde med 4–1 efter hemmamötet med Roma – men föll med 0–3 borta, och italienarna gick därmed vidare på fler gjorda bortamål.

2016–17, åttondelsfinal: Barcelona–Paris Saint-Germain

Luis Enrique kramar om Sergi Roberto efter den sanslösa 6-1-vändningen.Bild: ALBERT GEA
PSG gick på knock i hemmamötet och vann med hela 4–0. Avgjort? Icke. Inte ens när PSG reducerade till 1–3 med en halvtimme kvar. Barcelona gjorde tre mål i slutminuterna, däribland det avgörande 6–1 i den femte tilläggsminuten.

2004–05, final: Liverpool–Milan

Steven Gerrard lyfter bucklan i Istanbul.Bild: DARREN WALSH
Även om tisdagens Liverpoolvändning mot Barcelona var mirakulös når den trots allt inte upp till den här finalklassikern i Istanbul. Milan gick fram till 3–0 i halvtid och såg ut att bli mästare enkelt. Men Liverpool hämtade upp till 3–3 och vann sedan, mot alla odds, efter straffar. Lagkaptenen Steven Gerrard lyfte bucklan i luften – och knappt någon förstod hur det hade gått till.

2003–04, kvartsfinal: Deportivo La Coruña–Milan

Spelare i Deportivo La Coruna jublar efter ett mål mot Milan.Bild: ANTONIO CALANNI
Ett stjärnspäckat Milan vann hemmamötet med 4–1 – men hemma i Galicien svarade hemmalaget för en spektakulär upphämtning och gick vidare med 5–4 efter att ha vunnit med hela 4–0.
Källa: BBC
Gå till toppen