Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Backen lämnar Redhawks – klar för klassisk klubb

Ruljansen fortsätter i Malmö Redhawks. Nu är det klart att backen Anton Öhman lämnar Redhawks – istället återförenas han med en före detta Redhawkstränare i Modo.
– Jag och Björn Hellkvist har haft bra snack inför kontraktsskrivningen och det här känns helt rätt för min del, säger Anton Öhman på Modos sajt.

Anton Öhman (th) spelar kommande säsong i Modo.Bild: Bildbyrån
Malmö Redhawks städar inför kommande säsong.
På måndagen meddelade Malmö Redhawks att de vill bryta kontraktet med den rutinerade backen Jens Olsson och i dag blev det klart att Anton Öhman lämnar klubben. Redan efter en säsong i Redhawks bryts kontraktet för den 23-årige backen.
– Vi vill rikta ett stort tack till Anton, för hans insatser i Redhawksdressen, och vill samtidigt ta tillfället i akt att önska honom all lycka framöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.
Öhman har redan gjort klart med Modo i Hockeyallsvenskan – och där kommer han spela före detta Redhawks-tränaren Björn Hellkvist.
– Jag tycker att det kändes bra den senaste säsongen under de matcher som jag spelade i Malmö där jag fick chansen att ytterligare utveckla mitt spel, säger Anton Öhman på Modohockey.se och fortsätter:
– Skadan som stoppade mig från att spela fler matcher hämmar mig inte nu och jag är både nyfiken och laddad att vara med på resan som Modo Hockey är inne på. Jag och Björn Hellkvist har haft bra snack inför kontraktsskrivningen och det här känns helt rätt för min del.
Öhman gjorde 23 matcher för Redhawks i SHL och noterades för tre mål och sju assist.
Björn Hellqvist är glad att få Öhman i sitt lag.
– En oerhört spelteknisk och skicklig back som är en duktig skridskoåkare och har en offensiv uppsida i sitt spel. Han är duktig på blålinjen i både fem mot fem och i powerplay och kommer att tillföra en dimension i vårt spel som jag tycker att vi saknade den senaste säsongen, säger Hellqvist på Modos sajt.
Fakta

Redhawks trupp just nu

Målvakter:

Oscar Alsenfelt

Lars Volden (ny)

Backar:

Malte Setkov

Marcus Björk

Linus Cronholm

Carl-Johan Lerby

Jens Olsson

Niklas Arell

Tobias Ekberg

Matias Lassen (ny)

Jesper Jensen Aabo (ny)

Forwards

Johan Olofsson

Frederik Storm

Axel Wemmenborn

Max Görtz

Henrik Hetta

Lars Bryggman

Christoffer Forsberg

Emil Molin

Emil Sylvegård

Fredrik Händemark

Konstantin Komarek

Carl Persson

Jesper Jensen (ny)

Nicolai Meyer (ny)

Gå till toppen