Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Både USA och Kanada vände i genrepen

Johnny Gaudreau gjorde ett mål för USA mot Tyskland. ArkivbildBild: Jeff McIntosh
Både USA och Kanada var i underlägen i sina respektive genrep inför ishockey-VM. Men de båda nordamerikanska nationerna vände sedan till seger.
USA – med storstjärnan Patrick Kane, Chicago, som kapten – gick från 1–2 till 5–2 mot Tyskland i Mannheim. Calgarys superstjärna Johnny Gaudreau – som blev åtta i poängligan i NHL:s grundserie – satte sista målet i tom kasse.
Kanada låg under med 0–1, 1–2, 2–3 och 3–4 mot Österrike i Wien. Men i en stark andraperiod, där Kanada gick ifrån till 6–4, grundlades 7–5-segern. Noterbart är att Kanada hade sju olika målskyttar i matchen. Kyle Turris (Nashville), Anthony Mantha (Detroit) och Jonathan Marchessault (Vegas) gjorde både mål och assist.
VM i Slovakien inleds på fredag, den 10 maj. Kanada ställs i sin premiär mot Finland, medan USA möter värdnationen Slovakien.
Slovakien å sin sida 3–2-besegrade Norge i sitt genrep i Kosice efter förlängning.
Gå till toppen