Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Indiespel från Malmö prisas av Google för sin innovation

Klockor, pussel och samarbete. Det är ingredienserna i indiespelet ”Tick tock: A tale for two”. Nu har spelskaparna bakom, Malmöbon Mira Dorthé och hennes danska kollega Tanja Tankred, prisats för sitt spel på Google Play Awards.

”Tick tock: A tale for two” finns för nuvarande till PC, Mac och mobila enheter. Senare i år släpps det även till Nintento Switch.Bild: Other Tales Interactive
”Tick tock: A tale for two” släpptes till PC, Mac och mobila enheter den 7 mars och är den Köpenhamnsbaserade studion Other Tales Interactives första spel.
Det är ett kooperativt äventyrsspel där två spelare hjälps åt för att lösa pussel. De två spelarna spelar på varsin skärm och ser varsin del av historien, pusslet och ledtrådarna.
Läs också Malmös enda Stugan-deltagare bakom nytt spelföretag
Skaparna Mira Dorthé och Tanja Tankred träffades när de studerade speldesign i Köpenhamn och började utveckla vad som skulle bli ”Tick tock: A tale for two” under sin mastersutbildning. De valdes ut att delta i den internationellt uppmärksammade spelinkubatorn Stugan utanför Falun sommaren 2016 och i november samma år startade de Other Tales Interactive.
– Det är ett äventyrsspel för två personer där man ska hjälpas åt för att ta sig ur två klockor. Det gör man genom att lösa olika pussel och komma på de två klockmakarnas olika historier, förklarade Mira Dorthé då.
Tanja Tankred och Mira Dorthé.Bild: Other Tales Interactive
Google delar sedan 2016 ut ett årligt pris till de bästa spelen som släppts på Google Play. När årets Google Play Awards delades ut under måndagen kammade Other Tales Interactive hem förstapris i den nya kategorin ”Most inventive”, en kategori för appar och spel som använder ny teknik och innovativa tankesätt.
”Tick tock: A tale for two” fick stor uppmärksamhet internationellt redan innan det släpptes. Bland annat nominerades det till Most Creative Game Award i Hamburg och Sensation Award på Nordic Game Conference 2017.
När den svenska spelstudion Coffee Stain Studio, som gjort stor succé med spelet ”Goat simulator”, förra året startade ett initiativ för att investera i kvinnodominerade spelstudior var Other Tales Interactive den första studion de investerade i.
”Tick tock: A tale for two” är planerat att släppas till Nintendo Switch senare i år. Något exakt datum är ännu inte utannonserat.
Gå till toppen