Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-kontrakt för Malmöbacken

Del ett av Carl-Johan Lerbys dröm har slagit in. Malmö Redhawks 21-årige back har signerat ett NHL-kontrakt med Calgary Flames, men planen är att stanna ytterligare en säsong i SHL.
– Jag har drömt om NHL sedan jag var liten. Det här är ett steg närmare drömmen: att få spela i NHL, säger Carl-Johan Lerby.

Malmö Redhawks Carl-Johan Lerby.Bild: JOHANNA LUNDBERG
NHL-klubben har gått ut med att Lerby skrivit på ett tvåårsavtal som en ”free agent”. Den skridskostarke försvararen blir därmed klubbkompis med Malmökillen Rasmus Andersson, som har fått sitt stora genombrott i NHL.
– Väldigt kul att det gått så bra för Rasmus, han har skickat ett sms och grattat mig till kontraktet, säger Carl-Johan Lerby.
Calgarys tanke är att Carl-Johan Lerby ska spela kvar i Redhawks nästa säsong och ansluta till NHL-klubbens organisation för spelåret 2020-21.
- Jag blir utlånad till Malmö kommande säsong. Jag är glad över att Calgary ger mig den möjligheten, jag hade en diskussion med min agent om att det var bäst för min utveckling att ta ytterligare ett år i Malmö, säger Carl-Johan Lerby.
Till sommaren åker Carl-Johan Lerby över till Kanada för Calgarys första träningsläger.
– Sedan ska vi diskutera om det blir ytterligare en camp med Calgary, säger Carl-Johan Lerby.
Till hösten är det Redhawks och SHL som gäller.
Gå till toppen