Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens blickar mot Skåne – största övningen av totalförsvaret sen kalla kriget

Ett kraftigt försämrat omvärldsläge sätter press på landets motståndskraft. När totalförsvaret för första gången sedan kalla kriget testas nästa år är det Sydsverige som blir den viktigaste arenan.

Akrivbild. Förra året var HD och Sydsvenskan med på en helikopterövning på Revingehed. En samarbetsövning mellan försvarsmakten och Myndigheten för skydd och beredskap. Nästa år är det dags att öva skarpt.Bild: Tom Wall
I en förändrad omvärld har konflikten mellan stormakter intensifierats. En stormakt har bestämt sig för att agera och Sverige utsätts för ett fullskaligt väpnat angrepp. Det är i Skåne striden är som mest intensiv och flygplatser, hamnar och självaste Öresundsbron måste skyddas. Samtliga militära försvarsgrenar mobiliseras – flyg, marin och armé. Frivilligorganisationerna organiseras. Det civila försvaret säkrar leveranser, el och sjukvård.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen