Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Premiärdags för Malmös skevaste rockklubb

Malmö får en helt ny rockklubb i veckan. Men det är något konstigt med den. För vem är besökare och vem är skådespelare? ”Verket är som en filmduk där man kan välja att själv gå in och vara med i filmen och där vara fri att agera hur man vill”, säger Lilith Performances Elin Lundgren.

Allt tog sin start när Malmömusikern Cecilia Nordlund en dag ringde till Lilith Performance-grundarna Elin Lundgren och Petter Pettersson. ”Får jag göra något med er?”, frågade hon. ”Vi hade känt varandra sedan 1996, men aldrig gjort något tillsammans. För mig var Cecilia den här stora stjärnan i slutet av 90-talet. Vi bestämde oss för att bygga den här boxen till henne”, säger Elin Lundgren.

Bild: Peter Frennesson

Annons

Tänk dig att du ska gå på rockklubb. Du lotsas in genom kompakt mörker till själva klubben. Du går runt bland udda karaktärer och väntar på att bandet ska börja spela när ögonen plötsligt anpassar sig till mörkret och du inser att det är du som står på scenen. En bit bort längre ner står 50 personer och tittar på dig när du går runt på rockklubben. Du har omedvetet blivit en del av performanceverket ”Animal”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan