Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiärdags för Malmös skevaste rockklubb

Malmö får en helt ny rockklubb i veckan. Men det är något konstigt med den. För vem är besökare och vem är skådespelare? ”Verket är som en filmduk där man kan välja att själv gå in och vara med i filmen och där vara fri att agera hur man vill”, säger Lilith Performances Elin Lundgren.

Allt tog sin start när Malmömusikern Cecilia Nordlund en dag ringde till Lilith Performance-grundarna Elin Lundgren och Petter Pettersson. ”Får jag göra något med er?”, frågade hon. ”Vi hade känt varandra sedan 1996, men aldrig gjort något tillsammans. För mig var Cecilia den här stora stjärnan i slutet av 90-talet. Vi bestämde oss för att bygga den här boxen till henne”, säger Elin Lundgren.Bild: Peter Frennesson
Tänk dig att du ska gå på rockklubb. Du lotsas in genom kompakt mörker till själva klubben. Du går runt bland udda karaktärer och väntar på att bandet ska börja spela när ögonen plötsligt anpassar sig till mörkret och du inser att det är du som står på scenen. En bit bort längre ner står 50 personer och tittar på dig när du går runt på rockklubben. Du har omedvetet blivit en del av performanceverket ”Animal”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen