Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sävehofs succémålvakt klar för Lugi

Förra veckan blev Isabella Mouratidous målvaktsinsats avgörande för att skicka Sävehof till en ny SM-final. Nästa säsong kommer målvakten att förstärka Lugi.

Isabella Mouratidou lämnar Sävehof för Lugi.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Efter att redan ha förstärkt laget ordentligt med en rad nya utespelare så presenterade Lugi på onsdagen två nya målvakter till nästa säsong.
Förutom att laget värvar den lovande 17-åringen Hanna Popaja från HK Malmö så plockar man också in Sävehofs Isabella Mouratidou. 21-åringen har gjort fyra säsonger med svenska mästarna Sävehof och har i år delat på målvaktssysslan med främst Wilma Andersson.
I sin senaste match kom Isabella Mouratidou in i andra halvlek och gjorde en matchavgörande insats när Sävehof slog ut H65 i SM-semifinalen.
– Isabella, som tecknat ett tvåårsavtal, är en målvakt som kommer att kriga för att nå ytterligare framgång som kommer att bidra till att sporra och lyfta laget med sin härliga vinnarattityd och kämparglöd. Hon har kapacitet att avgöra matcher, något vi fick se prov på i matchen om finalplats mellan H65 och Sävehof där hon gjorde några viktiga räddningar i slutet och blev matchhjälte. Hon passar bra in i Lugis profil, säger Patrik Bengtsson Lugis klubbchef i ett pressmeddelande.
Nästa säsong blir det framför allt Esmeralda Fetahovic som Isabella Mouratidou kommer att konkurrera ihop. Hennes övergång kommer definitivt spetsa till Lugi som redan gjort flera tunga förstärkningar till kommande säsong.
Danska Emma Navne, årets skytteligavinnare Sarah Carlström och kanttalangen Clara Lerby har redan skrivit på för nästa år. Från Sävehof har man förutom Isabella Mouratidou hämta mittsexan Ebba Lundstedt. Lugi tappar ett par värdefulla spelare till nästa säsong, men har plockat in ersättare som kan fylla luckorna.
Hanna Popaja, som i helgen prisades som bästa målvakt under USM är främst en värvning för framtiden.
– Jag har valt Lugi för att jag vet att jag kommer få en utmaning genom att träna med ett elitlag och vill se vart det kan leda. Samtidigt är det väldigt nära för mig då jag går på Polhemskolan i Lund och har hallen precis i närheten, säger Hanna Popaja i ett pressmeddelande från Lugi.
Gå till toppen