Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Därför har drömmen om Öresundsregionen gått i kras

Drömmen om en stark och samlad Öresundsregion har gått i kras. Klyftan är för stor mellan visioner och möjligheter. Därför tappar regionens utveckling fart.
Enligt en ny bok beror misslyckandet på ett allmänt danskt ointresse av Sverige och en svensk rädsla att Danmark vinner fördelar på Sveriges bekostnad.

Öresundsbron skapade stora drömmar om en sammanhållen Öresundsregion. Enligt författarna Hans-Åke Persson och Christer Persson är det drömmar som gått i kras för en region i kläm.Bild: Lars Brundin
Det är en delvis dystopisk bild av Öresundsregionen som Hans-Åke Persson och Christer Persson beskriver i "Region i kläm", en bok som lanseras under torsdagen och handlar om hur stolta drömmar om att binda samman Malmö med Köpenhamn krossats under de snart tjugo år som gått sedan Öresundsbron invigdes. Inte heller Helsingborg och Helsingör har kommit så mycket närmare varandra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen