Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Den skånska vårdens telefoner fungerar igen – efter över ett dygns felsökning

Det tog över ett dygn. Vid lunchtid på torsdagen meddelar Telia att felen som har slagit ut växlar till bland andra polisen och Region Skåne är åtgärdade. ”Vi beklagar eventuella problem som det här har orsakat”, säger pressansvarige Magnus Limås på Telia.

Det tog över ett dygn, men nu kan skåningar ringa till sjukhus, vårdcentraler och polisen igen.Bild: Fredrik Sandberg/TT
08.20 på onsdagen tystnade telefonerna i växlarna på Skånes sjukhus, vårdcentraler och den skånska folktandvården. Stora problem drabbade också flera andra myndigheter – däribland polisens huvudväxel 114 14.
Läs också Fortsatta telefonproblem i Skåne
Felet fanns hos Telia och företagets växeltjänst Callguide.
Efter ett intensivt arbete hos telejätten uppges problemet vara löst från lunchtid på torsdagen.
– Felet är avhjälpt. Allt ska fungera som vanligt sedan drygt klockan 11.30, säger pressansvarige Magnus Limås på Telia.
Läs också Utslagen telefoni i hela Skånes vård – polisens växel har också tystnat
Vad berodde felet på?
– Det var ett tekniskt fel. Nu är det löst. Det har vi fått bekräftat i kontakt med våra kunder.
Har ni lärt er något av det här?
– Vi tar självklart lärdom av detta och jobbar kontinuerligt med att förbättra processer så att det inte ska hända igen. Ännu en gång beklagar vi eventuella problem som det här har orsakat myndigheter och människor som har försökt komma i kontakt med myndigheter.
Gå till toppen