Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elfsborg ansluter till MFF-supportrarnas protest

Malmös sak är Elfsborgs. Det tycker supportrarna från Borås som även de planerar att stå utanför arenan när söndagens allsvenska möte inleds.

Elfsborg tänker också protestera mot polisen på söndag på Stadion i Malmö.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Ståplats på Stadion kommer stå tom under matchens tio första minuter när Malmö FF drabbar samman med Elfsborg på söndag.
Detta som en protest från MFF-familjen – en benämning för majoriteten av MFF:s supporterföreningar – mot polisens i deras ögon ”upptrappande agerande” mot supportrar.
Nu väljer Elfsborgs supportrar att ansluta till protesten.
"Fotbollen är inte på något sätt perfekt och det finns problem som vi behöver jobba på men vägen till lösning i dessa frågor kan aldrig vara kollektiv bestraffning och repressiva åtgärder som riskerar att döda stämningen på våra arenor eller till och med att matcher ska spelas utan publik i framtiden.", skriver Guliganerna på Facebook.
Guliganerna uppmanar sina supportrar att likt MFF-familjen att inte gå in på sin bortasektion förrän tio minuter efter matchstart.
Läs också MFF:s supportrar genomför protest mot polisen – tömmer norra läktaren
Läs också MFF:s dribbling med polisen – slipper nya visiteringskraven
Läs också Polisen besviken på MFF:s försök att snirkla sig ur nya visitationskravet
Gå till toppen