Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Labour går till EU-val mot ett ”Trump-brexit”

Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn varnar för ett "Trump-brexit" inför EU-valet.Bild: Gareth Fuller/PA via AP/TT
Storbritannien kommer trots allt att gå till EU-val och de brittiska partierna lanserar sina kampanjer.
Labourpartiet manar till eftertanke och varnar väljarna för att vända sig till den tidigare Ukip-ledaren Nigel Farages nybildade Brexitpartiet, som anser att landet bör göra ett avtalslöst utträde ur unionen.
– Det skulle bli ett Donald Trump-brexit och utlämna oss till en vårdslös och stridslysten amerikansk regerings nåd, säger Labourledaren Jeremy Corbyn vid ett framträdande i samband med kampanjens offentliggörande.
Corbyn för fram Labour som ett alternativ för bägge läger i brexitfrågan, men partiet har också kritiserats för att inte ta ställning.
Liberaldemokraterna gör klart att man inte vill att Storbritannien lämnar EU över huvud taget med parollen ”Bollocks to brexit”, vilket kan översättas till något i stil med ”Åt helsike med brexit”.
– Det är ett försök att uttrycka på ett skarpare sätt vad många människor faktiskt tänker, säger ”Libdems” ledare Vince Cable.
Gå till toppen