Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöbolaget Rawstraw utsett till årets UF-företag

Under SM i ung företagsamhet utsågs vinnaren av priset årets UF-företag. Vinnaren är ett bolag från Malmö med en lokal lösning på ett globalt problem.

Malmöbolaget Rawstraw UF vann utmärkelsen Årets UF-företag när SM i Ung Företagsamhet gick av stapeln i Stockholm den 7 maj.Bild: Evelina Carborn EXP
UF-företaget Rawstraw UF har utsetts till Årets UF-företag 2019.
Rawstraw är grundat av eleverna Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly Tempelaar och Linnea Jerlebo och kommer från ProCivitas privata gymnasium i Malmö.
Rawstraw UF tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm.
Motiveringen löd: Årets UF-företag 2019 har skapat en innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden. Med starkt hållbarhetsfokus fyller företaget ett hål i marknaden med en liten lokal lösning på ett stort globalt problem. I den här gruppen har all dragit sitt strå till stacken.
Utöver utmärkelsen får Rawstraw representera Sverige i EM i ung företagsamhet som går av stapeln i juli i Lille i Frankrike.
Fakta

SM i Ung Företagsamhet

Totalt deltog nästan 800 elever och mer än 200 UF-företag i en rad tävlingar.

I kategorin Årets UF-företag har totalt 34 företag från hela Sverige tävlat om titeln.

Gå till toppen