Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mugabes traktorer under klubban

Paret Robert och Grace Mugabe har traktorer till salu. Arkivbild.Bild: Tsvangirayi Mukwazhi/AP/TT
Traktorer, truckar, skördetröskor, motorcyklar – mer än 40 fordon går under klubban när Zimbabwes förre president Robert Mugabe säljer fordon och utrustning för att hans mjölkgård lider av minskad försäljning.
Mugabe, som styrde landet i 37 år och blev avsatt 2017, ägde flera gårdar trots att lagen föreskrev att en zimbabwier fick äga högst en gård.
Den aktuella mjölkgården i Mazowe utanför huvudstaden Harare tillhör Mugabe och hans fru Grace Mugabe. Paret anklagades för att ha tvingat bort småbrukare när de byggde upp sin egen verksamhet i området.
Men lönsamheten är inte vad den varit. Nu för tiden går gården bara på 58 procent av sin kapacitet, enligt tidningen News Daily. Zimbabwes förvärrade ekonomi har tvingat lokalbefolkningen att dra ned på inköpen också av det allra nödvändigaste.
Den 95-årige Mugabe väntas snart hem efter att ha fått vård i Singapore. Men till den allmänna auktionen på lördag lär han inte hinna.
Gå till toppen