Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Putin lovar mer militära muskler

Ryska stridsvagnar av modell T-72 B3 under firandet på Röda torget i Moskva över Nazityskland för 74 år sedan.Bild: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
Traditionsenligt hölls en stor militärparad på Röda torget i Moskva för att fira segern i andra världskriget på torsdagen, precis 74 år efter Nazitysklands kapitulation som i Moskva uppmärksammas den 9 maj på grund av tidsskillnaden.
I ett tal inför tusentals soldater, veteraner och dignitärer lovade president Vladimir Putin att Rysslands militära styrka ska fortsätta att byggas upp:
– Lärdomarna av det förflutna är återigen relevanta. Vi har och kommer att fortsätta göra allt som är nödvändigt för att garantera den höga kapaciteten bland våra styrkor.
Under Putins 20 års dominans av rysk politik har han kraftigt ökat militärens utgifter. Som överbefälhavare syns han ibland i uniform.
Den 9 maj kallas Segerdagen i Ryssland, med parader och firande från den europeiska enklaven Kaliningrad till ön Sachalin norr om Japan.
.
Gå till toppen