Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Så ska Skrylle få bättre parkeringsmöjligheter

En utbyggd parkering en halv kilometer söder om Skryllegården är en av åtgärderna som föreslås för att göra det enklare att parkera vid friluftsområdet.

Skrylle är ett populärt utflyktsmål.Bild: Bengt Arvidson
Som Sydsvenskan tidigare har berättat har politikerna bedömt att den utvecklingsplan för Skrylleområdet som togs fram 2017 är för dyr.
I höst ska därför en omarbetad, billigare plan vara klar.
Men tekniska nämnden har också fått i uppdrag att snarast ordna både bättre parkeringsmöjligheter och fler toaletter.
Tjänstemännen på tekniska förvaltningen förslår nu att en parkering cirka 500 meter söder om Skryllegården ska byggas ut från 12 till 50 platser och skyltas upp som ”Skryllegårdens södra parkering”.
Dessutom kan fler platser skapas på huvudparkeringen genom att man märker ut parkeringsplatserna. Tjänstemännen tycker också att man kan ”flytta på upplag av virke, jord, sand och grus som idag belamrar parkeringsytorna”. Med dessa åtgärder hoppas man kunna skapa utrymme för ytterligare 50 parkerade bilar.
När det gäller toaletter är tjänstemännens förslag att två tillfälliga toaletter placeras ut invid bastubyggnaden under perioden maj till oktober.
Gå till toppen