Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bygget av 110 nya bostäder i Arlöv igång – då flyttar första hyresgästerna in

Kvarteret Ugglan på Elisetorpsvägen är Burlövs Bostäders största investering på flera decennier. Smarta planlösningar och bilpool utlovas. Bolaget hoppas skapa en flyttkedja bland de egna hyresgästerna – genom att erbjuda förtur till nybygget.
– Då kan vi frigöra de billigare lägenheterna i våra äldre hus till exempelvis pensionärer som vill flytta från sina villor, säger Sandra Larsson, marknadsansvarig på Burlövs Bostäder.

Här tas det symboliska första spadtaget. Burlövs Bostäder bygger 110 nya hyresrätter i Arlöv. Mats Åsemo, Marcus Vesterberg, Leif Westin och kommunpolitiker Mats Lithner (L) högg i för bildens skull.Bild: Elinor Strand
Under fredagen togs första spadtaget för 110 nya hyresbostäder mellan Elisetorpsvägen och Dalbyvägen i Arlöv. Första etappen innebär att Burlövs Bostäder bygger fyra femvåningshus som är inflyttningsklara vintern 2020. I ett senare skede byggs ett niovåningshus med ytterligare 38 bostäder.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen