Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter våldtäkten: Våldtäktsoffer utsatt för hot och trakasserier

Efter att den 18-årige mannen dömts för att ha våldtagit en 14-åring i Arlöv ska hans bror ha börjat trakassera flickan. Och hotat att skjuta henne. Nu ställs brodern inför rätta.

Bild: Fredrik Sandberg/TT
Den 14-åriga flickan kom i kontakt med 18-åringen via sociala medier våren 2018. Detta ledde till att de stämde träff på Burlövs center, för att sedan gå vidare till en lägenhet tillhörande 18-åringens kompis.
Det som hände i den aktuella bostaden ledde senare till att den 18-årige mannen dömdes för två fall av våldtäkt mot barn. Straffet blev 1,5 års fängelse – och att betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.
Några månader efter att domen meddelats och 18-åringen placerats på anstalt blev flickan uppsökt på sin skola av den dömde våldtäktsmannens bror.
Han ska ha tagit tag i hennes arm och anklagat henne för att ljuga, enligt åtalet. Ytterligare några månader senare stötte flickan på brodern av en slump på köpcentret Emporia. Enligt åtalet ska brodern då ha skrikit:
– Din jävla hora. jag ska knulla din mamma.
Fyra dagar därefter fick flickan via omvägar höra att brodern sagt att han och den våldtäktsdömde 18-åringen skulle skjuta henne så fort han släppts från fängelset.
Då valde den 14-åriga flickan att larma polis.
Brodern blev först misstänkt för olaga förföljelse – genom att begå upprepade brott mot flickan.
– Men jag kände inte att bevisen nådde upp till det, säger kammaråklagare Linda Rasmussen.
Istället åtalas brodern för ett fall av olaga hot, och två ofredanden.
– Jag menar att motivet handlar om broderns fängelsedom, säger hon.
Som stödbevis till flickans berättelse åberopar Linda Rasmussen förhör med flickans skolkurator och fyra av hennes vänner. De ska vittna om vad de själva hört den åtalade pojken säga, och vad flickan berättat för dem.
Pojken nekar själv till alla anklagelser – ingen av händelserna har ägt rum. Han påstår att flickan ljuger.
– Hon hittade på så min bror hamnade i fängelse, så varför skulle hon inte hitta på detta nu, uppger han i förhör.
Gå till toppen