Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Misstänkta åldringsbedragare prejade vid Emporia

I bilen som jagades av polis under torsdagen och sedan prejades på Annetorpsleden satt två män misstänkta för åldringsbrott mot en 98-åring.
– Vi utreder nu om vi kan knyta dem till fler brott, säger Malmöpolisens Ewa-Gun Westford.

Vid lunchtid på torsdagen började polis följa en flyende bil. Biljakten slutade en kvart senare i prejning på Annetorpsleden vid Emporia.
Klockan 12.02 igår började polis förfölja en bil, som vägrat stanna på patrullens signaler. Polisen ville då inte uppge varför männen var intressanta för dem.
Men nu säger presstalespersonen Ewa-Gun Westford att männen flytt från en brottsplats i västra Malmö där de ska ha blåst en 98-åring i hans bostad på en större summa pengar.
Efter att polisen prejat de misstänkta åldringsbedragarnas bil kunde männen, 33 och 36 år gamla, gripas och anhållas misstänkta för grovt bedrägeri.
I snitt görs en polisanmälan om dagen i Malmö om händelser som kodas som åldringsbrott.
Klart flest anmälningar görs i västra Malmö – framför allt i kvarteren kring Slottsstaden. Och så har det varit de senaste fem åren.
– Vi ser att det här är en brottslighet som ökar och som ställer till massa besvär för offren, säger Ewa-Gun Westford.
Gå till toppen