Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey: VM 2019

Nya regler för slutspelet i hockey-VM

Tre Kronor jagar sitt tredje raka VM-guld.Bild: Claudio Bresciani/TT
Samma dag som ishockey-VM i Slovakien inleds kommer beskedet att slutspelet görs om, meddelar Internationella ishockeyförbundet (IIHF).
Från och med i år kommer det högst seedade laget att möta det lägst rankade laget i semifinal, vilket betyder att semifinalparen kommer att baseras på lagens rankning efter gruppspelet när det gäller: 1) Placering i gruppen, 2) antal poäng, 3) målskillnad, 4) antal gjorda mål, 5) seedning inför mästerskapet.
Det innebär att semifinalparen inte nödvändigtvis kommer att ställas upp enligt ett klassiskt slutspelsträd, om lägre seedade lag tar sig vidare. Därmed blir också resultaten i gruppspelet viktigare för de fyra lag som tar sig vidare till kvartsfinal.
Sedan tidigare har det varit klart att eventuella straffavgöranden i finalen slopas. I stället kommer guldmatchen att avgöras under 20 minuter långa förlängningsperioder i spel tre mot tre.
Gå till toppen