Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då öppnar Barsebäcks camping

Säsongen för camparna i Barsebäckstrand börjar senare än vanligt i år, men alla som sökt kommer att få plats. Nya entreprenören Fritid Österlen lovar femton nya ställplatser för husbil och renoverade toaletter och duschar.

Barsebäcks camping. ARKIVBILD.Bild: Sara Johari
Vid den här tiden brukar de första långliggarna redan vara på plats på Barsebäcks camping. Men i år har den nya entreprenören Fritid Österlen tvingats skjuta fram öppningen en dryg månad.
– Vi satsar på öppning den 15 juni, säger företagets vd Ola Ambuhm.
Där är fortfarande en del kvar att göra innan campingen är redo för besökare. Bland annat ska servicehuset med toaletter och duschar fräschas upp och femton nya ställplatser för husbil, med el och vatten, komma på plats. Även strandpaviljongen kommer att få ett lyft.
Kävlinge kommun satsar stort på området och ska bland annat bygga en ny stugby, men det arbetet blir inte klart före sommaren. Kommunen beslutade även nyligen att köpa det gamla hotellet. Ola Ambuhm säger att Fritid Österlen är intresserade av att driva restaurangen där.
Läs också Kävlinge kommun köper turisthotellet vid Barsebäckstrand
Men den här sommaren handlar mest om att komma igång med verksamheten, berättar vd:n. Inför säsongen 2020 utlovas fler nyheter.
– Vi kommer satsa på ny el på övriga ställplatser och på wifi. Men det är för tight att gå ut och lova dessa grejer inför i sommar. Fas två inleds i höst, då kommer vi utveckla campingen vidare.
Inför bytet av entreprenör uttryckte många långliggare oro för att inte få vara kvar när Kävlinge kommun nu tar ett helhetsgrepp om Barsebäckstrand. Men den här sommaren finns ingen anledning till oro, lovar Fritids Österlens vd.
– Alla som ansökt om plats får plats, säger Ola Ambuhm.
Gå till toppen