Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eidevall dömde ut Rosengårds insats: ”Fruktansvärt usel”

Först dömde han ut lagets insats. Sedan tog Rosengårdstränare Jonas Eidevall på sig 2–3-förlusten.
– Det kan inte ses på något annat sätt än att jag misslyckats kapitalt, sa han.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall var djupt missnöjd med sin och lagets insats i derbyt.Bild: AVDO BILKANOVIC
Det var en serieledare som kom till spel utan flera nyckelspelare som Caroline Seger, Nathalie Björn och Jessica Samuelsson. Men det var heller ingen tvekan om att det var ett FC Rosengård som tog för lätt på uppgiften i Malmöderbyt mot LB07.
– Den första halvleken var fruktansvärt usel från vår sida. Det var utan tvivel så att vi befann oss på något helt annat ställe än Limhamns ip i våra tankar. Vi var långsamma i vårt beslutsfattande, utsprida som lag och bjöd på alldeles för mycket ytor. Och det är bara en som är ansvarig för det och det är jag, sa han.
Självkritiken gällde framför allt den första halvleken då det var LB07 som var det vassare laget och tilläts diktera villkoren med ett högt presspel. Att Rosengård kom undan med 1–1 från den halvleken var Jonas Eidevall tacksam för.
– Andra halvlek var bättre utan för den sakens skull vara bra. Vi skapade fler målchanser än LB07 och med normal utdelning skulle vi ha vunnit, sa han.
Tunga målsumpare i den andra halvleken var Sanne Troelsgaard, Anja Mittag och Fiona Brown som alla hade närmast 100-procentiga lägen men inte prickade mål.
– Jag kan leva med att man förlorar efter en lång boll i slutet där man missar en rensning – det var varken första eller sista gången. Men att göra det efter att vi kom ut som vi gjorde i den första halvleken är oacceptablet.
Gå till toppen