Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gamle matchhjälten missar Elfsborgsmatchen

Malmö FF har inte förlorat mot Elfsborg i Allsvenskan på fem år. Jo Inge Berget – som avgjorde hemmamötet för två år sedan – missar söndagens möte och den enda i MFF-truppen som var med sist de förlorade mot Elfsborg är lagkaptenen Markus Rosenberg. Och han tror att det kommer vara så även i fortsättningen.

Behrang Safari och Markus Rosenberg jublar efter 1–0 mot Elfsborg den 11 november förra året.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
MFF:s sista träning inför Elfsborgsmatchen inleddes ungefär som de matchförberedande träningarna brukar göra. Spelarna värmde upp utan boll innan de delade upp sig på två kvadrater där två spelare fick jaga i varje. Stämningen var mer än avspänd inne på den soliga arenan.
En spelare som oväntat saknades på planen var dock Jo Inge Berget.
– Ingen Jo Inge, mer vill jag inte säga. Jag är bara här för att prata om de 20 spelarna som är med imorgon, sa Uwe Rösler.
Markus Rosenberg är en av dem och han är dessutom en spelare som trivs mot Elfsborg. Han har gjort mål i fem av de senaste tio matcherna mot Boråsarna.
– Det är svårt att förklara varför man spelar bra mot ett visst motstånd, men tydligen trivs jag bra mot Elfsborg. Kanske är det för att de gillar att spela offensivt och inte backar hem som många andra lag gör.
Lagkaptenen var lagets enda målskytt 2014 när de sist föll mot Elfsborg. Men den matchen minns han inte alls.
– Nej, jag minns bara de viktigaste matcherna. Jag minns att vi vann med 1–0 mot dem den våren. Jag minns när jag hade två ribbträffar mot dem och den sista matchen förra året när vi vann med 2–0. Men förlusterna glömmer man snabbt.
Vad krävs från er för att ni ska fortsätta den fina trenden mot Elfsborg?
– Att vi är ödmjuka och att vi inte känner oss nöjda utan fortsätter att vilja bli bättre.
En överraskning i den 20-mannatrupp som MFF delade med sig av under lördagen var Tim Prica. Det i sin tur innebär att ingen i truppen är petad eftersom samtliga som är utanför truppen står på skadelistan. Dock får laget bara ha 18-spelare i truppen och därför kommer två spelare ändå placeras på läktaren under söndagen.
Fakta

Söndag 17:30: MFF–Elfsborg

Troligt lag

Johan Dahlin

Oscar Lewicki

Rasmus Bengtsson

Behrang Safari

Eric Larsson

Erdal Rakip

Anders Christiansen

Arnor Traustason

Sören Rieks

Markus Rosenberg

Marcus Antonsson

Aktuellt

Fouad Bachirou och Lasse Nielsen rehabiliterar båda stukade knän. Nielsen har dessutom bristningar i vaden. Franz Brorsson rehabtränar efter att ha fått kramp i comebacken i U21-match mot HIF efter den långvariga infektionen i ljumsktrakten. Jo Inge Berget tränade inte under lördagen och är inte med i truppen. Inga avstängningar.

Tränaren tycker

– De senaste tio matcherna har Elfsborg gjort 21 mål, men också släppt in 15. De kan alltså vara effektiva framåt och de har bra spelare på mittfältet, men de ger också motståndarna chanser i ytor där man kan såra dem och det är vad vi kommer fokusera på. Det blir tyst de första tio minuterna imorgon, men jag tror att det kommer leda till att när fansen väl är igång blir trycket högre än i vanliga fall, sa Uwe Rösler.

Gå till toppen