Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Ingen grupp straffas så hårt som fotbollsfans

Finns det inget bättre att lägga polisens resurser på än fotbollssupportrarna, undrar Björn Hansson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Svar till Johan Boman, Sydsvenskan 10 maj 2019.
Även jag är en vanlig supporter, och årskortsinnehavare på ståplats sedan flera år. Känns som att du lite glider ifrån vad hela protesten handlar om.
Vi protesterar inte om ja eller nej till pyro, som förövrigt är ett ”brott” som ger maximalt dagsböter, utan om polisens kollektiva bestraffning. Inte nog med att ståplats har blivit begränsad till 3 900 platser, ner från 6 000 som den är byggd för, vi har sedan även hela situationen med de utökade visitationerna, där integritetskränkande visitationer ingick.
Jag vet ingen annanstans i samhället där en grupp personer får en sådan hård bestraffning som emot supportrar. Sextiotalet poliser övervakar en match som spelas inför tomma läktare.
Känns det inte som att vi borde prioritera brott där folk verkligen far illa? Hur många ouppklarade mord finns det bara i Malmö? Alla skjutningar och bombningar? Kanske ska flytta fokus dit, istället för något som utanför arenan inte ens är ett brott.

Björn Hansson

Gå till toppen