Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jan Sigurd skildrar Piratens Malmöliv i ny bok: ”Har intervjuat 200 personer”

Från sin balkong i Slottsstaden ser den tidigare Piratenpristagaren Jan Sigurd rakt in i lägenheten där Fritiof Nilsson Piraten tillbringade sina sista 15 år. I den nya boken ”Kalla min barndom åter” berättar han om kändisskap, sena bussresor och oväntade vänskaper från Piratens hittills ganska okända Malmöperiod.

Fritiof Nilsson Piraten på Sergels väg 1960. Jan Sigurd har fått in historier om Piraten från både grannar, taxichaufförer och vänner.Bild: Jan Forssander
Jan Sigurd flyttade in mittemot Piratens gamla Malmölägenhet och nyfikna grannar började undra: visst var han författaren och artisten som vunnit Piratenpriset 2005? Minnena av Piraten var många bland de boende i området, märkte han snabbt. Där föddes lusten att gräva djupare i den mytomspunne författarens sista år i Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen