Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kan man ge gamla gåvor till nya studenter?

Student, bröllop och dop – på senvåren och försommaren kommer högtiderna slag i slag. Alla de gåvor man förväntas ge bort kan bli kostsamma både för plånbok och klimat. Men i tider när allt fler vill konsumera mer medvetet har det gamla blivit inne.

Vad är egentligen en bra studentpresent? Det skulle kunna vara ett gammalt fint smycke – men fundera en vända först. Det är viktigt att gåvan uppskattas.Bild: Janerik Henriksson / TT
Kan man ge bort begagnade saker i present? Visst kan man det. Inför julen 2018 kickade klimatmedvetandet in och blev en så stark rörelse att second hand-plagget utsågs till årets julklapp. När den högtidstäta säsongen med alla dop, bröllop och studentmottagningar närmar sig går det utmärkt att göra likadant, tycker etikettexperten Sofia Larsson som skriver för Svenska Dagbladet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen