Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Leeds tog kliv närmare Premier League-plats utan Jansson

Leeds vann bortamötet med Derby även om lagets skånske mittback Pontus Jansson inte kom till spel på grund av skada. Leeds är nu ett steg närmare Premier League.

Leeds målskytt Kemar Roofe i en duell i lördagens match.Bild: CRAIG BROUGH
Leeds tog sig ett steg närmare Premier League efter 1–0-segern på Pride Park i Derby. Nu behöver man bara ta en poäng i hemmareturen på Elland Road på onsdagen för att säkra en plats i playoff-finalen som avgörs på Wembley den 27 maj.
Det föll bara ett mål i den första matchen mellan Leeds och Frank Lampard-tränade Derby. I den 55:e minuten hittade Jack Harrisson fram med en passning till anfallaren Kamar Roofe som enkelt placerade in 1–0 för Leeds.
Det var ett resultat som inte bara fotskadade Pontus Jansson bör vara nöjd med utan som också präglade matchen där Leeds var det dominerande laget både när det gällde bollinnehav och skapade chanser. En utökad ledning låg närmare till hands än en kvittering.
Segern över Derby var Leeds tredje för säsongen. Det fjärde mötet mellan lagen blir säsongens hittills viktigaste.
Pontus Jansson missade lördagens match på grund av fotskada. Den tidigare MFF-spelaren fanns inte ens med i truppen. Om han är i speldugligt skick på onsdag återstår att se.
Gå till toppen