Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Millroth: Lilith skapar en regisserad revolt på rockklubben

Publiken känner sig kaxigare än till vardags i Liliths nya performance. Men i den vackra gemenskapen blottas plötsligt de som inte passar in.

Lilith Performance sätter upp "Animal", en uppbyggd rockklubb där besökarna inte vet vem som är skådespelare och vem som är gäst.Bild: Peter Frennesson
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Potty Moths ”I wanna” dånar ur högtalarna. Lilith Performance Studio har blivit rockklubb. Mörker härskar, kroppar dansar. Rummet ekar av begär och lust. Inredningen är surrealistisk med en zebrarandig jättesoffa där en figur i lika zebrarandig kroppsstrumpa sitter och kråmar sig hela kvällen. Den tomma musikscenen väntar på kvällens liveband. Jag hajar till inför en cool kille med lejonmask som står lojt lutad mot en pelare. Men det är ju bara en skulptur. Allt är fejk. Klubbrummet är byggt för att betraktas som ett gammaldags diorama på ett museum.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen