Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Manusförfattaren Alvin Sargent är död

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade manusförfattaren Alvin Sargent som ligger bakom filmer som ”Paper Moon”, ”En familj som andra” och ”Spider-man 2” har dött. Han blev 92 år.
Sargent avled i sitt hem i Seattle på den nordamerikanska västkusten. Dödsfallet bekräftas av hans vän, filmproducenten Pam Williams, enligt The Guardian.
Manusförfattaren föddes i Philadelphia 1927 och inledde sin karriär med att skriva tv-manus på 1950-talet, bland annat för serien ”Alfred Hitchcock presenterar”. Sitt genombrott fick han med filmen ”Gambit” från 1966 med Michael Caine i huvudrollen.
Alvin Sargent hade en lång och framgångsrik karriär i Hollywood och belönades med två Oscars, en för ”Julia” från 1977 och en för ”En familj som andra” från 1980. Under 2000-talet skrev han även manus till Sam Raimis filmer ”Spider-man 2” och ”Spider-man 3” med Tobey Maguire i huvudrollen, samt “The Amazing Spider-Man” med Andrew Garfield.
Gå till toppen