Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Polsk demonstration mot amerikansk lag

Tusentals nationalister och högerextremister demonstrerade i Polens huvudstad Warszawa mot en amerikansk lag om återlämnande av judars egendomar som beslagtogs under andra världskriget och tiden därefter.Bild: Czarek Sokolowski/AP/TT
Flera tusen nationalister och högerextremister demonstrerade i Polens huvudstad Warszawa på lördagen mot en amerikansk lag om återlämnande av egendomar som beslagtogs från judar under andra världskriget och tiden därefter. Demonstranterna marscherade från premiärministerns kansli till den amerikanska ambassaden med plakat och fanor.
Lagen de retat upp sig på säger att utrikesdepartementet i Washington ska rapportera till kongressen om vilka framsteg som görs i olika länder, däribland Polen, när det gäller att återlämna judisk egendom.
Den högerextrema rörelsen ONR:s ledare Robert Bakiewicz kallar den amerikanska lagen för ”ett hot mot Polen och dess säkerhet”.
Det konservativa regeringspartiet Lag och rättvisa (PIS) och liberala krafter har däremot sagt att lagen inte kommer att påverka Polen.
Gå till toppen