Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sena mål avgjorde när Lund förlorade i Landskrona

Lund hade 0–0 i nästan 80 minuter men till slut vann Landskrona derbyt med 2–0. "Vi har fortsatt oflyt med skador", säger tränaren Jack Majgaard Jensen.

André Strandberg hade ett par hyfsade skott men Lund förlorade derbyt mot Landskrona med 2–0.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter två inledande segrar har det kärvat rejält för Lunds BK och under lördagen kom femte raka matcher utan seger. Efter en mållös förstahalvlek vann Landskrona division 1-derbyt med 2–0 (0–0) och återigen ställde skador till det för Lund.
– Det är tufft för grabbarna, tycker tränaren Jack Majgaard Jensen. Vi hade föreberett oss för att möta Landskrona på ett visst sätt, men redan efter tre minuter tvingades vi ändra våra planer.
Lund hade testat några spelare före start, ett par av dem tvingades lämna återbud, och i matchupptakten gick även Gustav Hillstedt sönder. Hillstedt behandlades vid sidlinjen, kom in i spel igen – men efter knappa kvarten byttes han ut, mot Måns Hofvander.
– Det är typiskt för den här säsongen, men vi jobbar oss ändå in i matchen och de första fyrtiofem har vi bra koll på, säger Majgaard Jensen, som tränade Landskrona så sent som i höstas.
Ja, under en ganska slätstruken förstahalvlek är gästerna rentav aningen bättre än Landskrona och Lund får till ett par-tre hyfsade chanser. Men i den andra tar hemmalaget över ganska klart – så 2–0 är rättvisande siffror.
– Deras första mål var lite slumpartat, men vi tappade efter paus. Jag vet inte om vi blev bekväma eller om vi blev trötta. Men Landskrona fick mer utrymme på kanterna och vinner till slut helt välförtjänt, erkänner också Jack Majgaard Jensen ärligt.
Inhopparen Kevin Jensen gjorde matchens första mål, när bollen ändrade riktning på en spelare i Lund och gick i en båge över målvakten Marcus Norman. Sedan kom 2–0 på straff, säkert inslagen av Dennis Olofsson.
– Vi visste det skulle bli tufft, men efter ett bra snack i halvtid fick vi ordning på vårt spel, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.
Gå till toppen