Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svensk handbollsstjärna fast i dopingkontroll

Enligt TV4-sporten har en tungt meriterad handbollsspelare åkt fast i en dopingkontroll med spår av kokain i blodet. Spelaren är avstängd av sitt klubblag under utredningen.

Dopningsskandal i handbollsligan.Bild: MAXIM THORÉ
Det är en spelare med både landskamper och proffsspel på meritlistan som för drygt en månad sedan lämnade ett positivt svar i en dopingkontroll.
– Detta är inget jag kan kommentera i dagsläget, för jag är under utredning. Jag står för det jag har gjort men det är inget jag kan kommentera nu, säger spelaren till Kvällsposten och hänvisar till den pågående utredningen.
Avslöjandet kom i TV4 under lördagen och bekräftades av det svenska handbollsförbundet.
Det var under en kontroll som det konstaterades spår av kokain i blodet och en utredning startades. Riksidrottsförbundets dopingkommission inväntar nu svar om spelaren vill lämna ett b-prov och därefter tas beslut om en anmälan ska göras till dopingnämnden som är den första dömande instansen.
Spelaren har sedan utredningen startat blivit avstängd av sitt klubblag i väntan på beslut.
– Vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet tydliga riktlinjer gällande antidoping och tar tydligt avstånd från allt användande av dopingklassade medel och substanser. Vi fördömer användandet och samarbetar med RF i utredningen, säger Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg och Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel i ett gemensamt uttalande på handbollsligans hemsida.
Under söndagen publicerade spelarens klubb ett pressmeddelande där man fördömer spelarens agerande och betonar att ett positivt dopingprov kan vara en grund för att riva spelarens kontrakt. Men klubben konstaterar också att:
”Det finns en tragisk sida av detta som får stora konsekvenser för personen i fråga och för hans familj. Vi ser även människan bakom det som har hänt och ska i den svåra situation som nu uppstått försöka hjälpa honom igenom detta på bästa sätt utifrån de förutsättningar som nu råder.”
Gå till toppen