Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Thorisson matchhjälte efter dröminhopp

Revansch och lättnad präglade derbysegern för LB07 mot Rosengård på Limhamns ip. Andrea Thorisson, som ratades i Rosengård, sänkte klubben med ett dröminhopp för LB07.
– Det kändes bra, men jag har också stor respekt för alla spelare och tränare i Rosengård, sa hon.

LB07:s Andrea Thorisson jublar efter 3-2-målet i Malmöderbyt.Bild: AVDO BILKANOVIC
Det var i den 89:e matchminuten som anfallaren Andrea Thorisson fick kliva in i derbyt på Limhamns IP. Fyra minuter senare var hon lördagens stora derbyvinnare efter att hon placerat in segermålet, 3–2.
– Jag är fortfarande lite chockad, sa hon efter matchen samtidigt som hon berättade att hon fortfarande hade stor respekt för sin moderklubb, men njöt av att bli målskytt för sitt nya lag.
Målet vägde tungt för LB07 som inför derbyt inte hade tagit en enda poäng i allsvenskan i år. Glädje blandades med lättnad inför en storpublik på 1536 på Limhamns ip.
Andrea Thorisson lämnade FCR inför förra säsongen och återvände till Malmö för spel i LB07 i vintras. Hittills har hon mest fått göra inhopp i sin nya klubb.
– Nu hoppas jag att det blir en förändring, sa hon med ett leende och som en passning till LB07-tränaren Renee Slegers.
Det matchavgörande målet i den 93:e minuten kom efter en långboll från försvararen Malin Winberg.
– Då hörde jag bara Renee skrika "spring, Andrea".
Det gjorde hon och satte då press på Rosengårdsförsvaren Mia Leth Jans och vann duellen och kom fri med Zecira Musovic.
– Då tänkte jag bara att jag ska inte placera den för "Sesse" vet var jag vill sätta den så det blev en "tåfis". En klassiker, sa matchhjälten.
Det var en match där initiativet svängde fram och tillbaka. LB07 tog ledningen efter 25 minuter sedan Jennie Egeriis slagit en hörna direkt i mål. Rosengårds replik kom minuten senare genom Lisa-Marie Utland.
LB07:s Natalie Persson i duell med Rosengårds Iva Landeka i derbyt.Bild: AVDO BILKANOVIC
Direkt i inledningen av andra halvleken kom 2–1 till Rosengård genom Fiona Brown, vilket gav känslan att gästerna skulle koppla det slutliga greppet. Chanserna fanns där också för både två och tre nya Rosengårdsmål, men istället hittade hemmalagets Mia Persson en perfekt tajmad djupledsboll till Nathalie Persson.
– En perfekt pass av Mia. Hon läser min löpning och spelade den perfekt. Det var bara för mig att dra dit den, sa målskytten som fick utlopp för mycket känslor.
Hon hymlade inte med att det var skönt att besegra sin tidigare klubb, men njöt mest av att bryta sin målnolla.
– Jag har haft lite måltorka och svårt att få in bollen så det var extra skönt. Nu är känslan att nu släpper det också.
Större delen av LB07:s insatser i inledningen av allsvenskan har varit okej, men där effektiviteten varit bristfällig framför mål. På lördagen utökade man årets målskörd till mer än det dubbla när man gjorde tre mål
– Den här segern betyder jättemycket. Både för nu och för fortsättningen. Vi har spelat två bra matcher tidigare men inte fått utdelning. Idag visar vi att vi även kan stå upp mot ett topplag. Vi gjorde det tillsammans och trodde på det hela vägen, sa Nathalie Persson.
Gå till toppen