Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”AC” besviken trots drömmål och seger – missar stormatchen

Anders Christiansens drömmål bäddade för en ny Malmö FF-seger, men han kunde inte dölja besvikelsen över avstängningen i torsdagens toppmöte.
– Det är de matcherna man helst vill spela, sa han.

Anders Christiansen satte säsongens första mål mot Elfsborg.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
MFF-mittfältaren Anders Christiansen kunde göra sitt första allsvenska mål för året när han pricksköt in 2–1 i den 61:a minuten. Skottet från drygt 20 meter borrade sig in i Kevin Stuhr Ellegaards högra kryss – närmast otagbart.
– Det var ett fint mål, men det skottet jag hade strax innan var ännu bättre rent tekniskt, sa han om målet och avslutet som träffade kryssribban alldeles innan.
– Alla mål betyder lika mycket så det var skönt att till slut få göra ett. Jag har varit nära ett par gånger och varit sugen på att sätta dit den, sa han.
Målet var psykologiskt viktigt för hemmalaget som bara fyra minuter tidigare åkt på ett oväntat baklängesmål. ”AC”:s ledningsmål blev den injektion som laget behövde för att sedan kontrollera matchen och kontra in ytterligare två mål genom Sören Rieks och Markus Rosenberg.
Det som MFF-mittfältaren däremot hade svårt att släppa trots segern var varningen som han drog på sig i den 39:e minuten.
– Otroligt tungt. Det kändes som det var en kompensation för att domaren hade gett ett rött kort till Elfsborg strax innan, sa ”AC” som fick sitt kort sju minuter efter Elfsborgs utvisningen och menade att det inte fanns något oschysst i duellen.
Det tunga för MFF-mittfältaren var att det är hans tredje för säsongen och att han blir avstängd mot IFK Göteborg på torsdag.
– Göteborg borta var en match som jag jätte, jätte gärna hade velat spela. En plump i protokollet, menade han.
Gå till toppen