Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fynd i stenbrott under sökandet efter försvunnen turnéledare

Det har gjorts fynd i ett stenbrott utanför Kristianstad som kan ha samband med turnéledaren Lelle Hildebrands försvinnande för tjugo år sedan. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Blekinge.

Polisen Bo Lundqvist på plats vid Jedenryds stenbrott i samband med dykningar förra hösten.Bild: Johan Nilsson/TT
Under den gångna veckan gjorde polisen nya dykningar i ett stenbrott i Jedenryd norr om Kristianstad.
– Det har anträffats saker som ger oss anledning att titta vidare på. Har de relevans för mordet och försvinnandet av Lelle Hildebrand? säger Bo Lundqvist, chef för polisens kalla fall-grupp i Region Syd till Sveriges Radio.
Han säger också att nya vittnesmål har kommit fram i utredningen.
– Vi får återkommande information. Högt som lågt. Och det är vi väldigt tacksamma för.
Bo Lundqvist vill inte närmare gå in på vilka fynd som har gjorts och vad den nya informationen innehåller. Polisen undersöker i nuläget om de kan kopplas till mordet.
Möjligheten att tömma det vattenfyllda stenbrottet utanför Kristianstad har undersökts av polisen, rapporterar Sveriges Radio. Men det är svårt att genomföra och därför fortsätter dykningarna tills vidare.
Det är tjugo år sedan Lelle Hildebrand, som kom från Malmö, försvann i samband med en konsert i Sölvesborg 1999. Sju år senare dödförklarades han.
Polisen utgår från att han har berövats livet. Förundersökningen om mord öppnades igen 2017 och de senaste åren har polisen genomfört flera sökinsatser i nordöstra Skåne för att hitta kvarlevorna. Polisen har bland annat samarbetat med marinarkeologer i sökandet efter spår på botten av stenbrottet utanför Kristianstad.
Gå till toppen