Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anders Engman: Jepson – hetast kusken i Sverige

Carl Johan Jepson – Sveriges just nu hetaste travkusk I lördags vann han Drottningens Pokal med Activated och nu slog han till i Copenhagen Cup – Danmarks största lopp för den äldre eliten – med Handsome Brad.
– Det är tacksamt att få köra bra hästar, kommenterade han sin succéhelg.

Jepson, värmlänning som gjort en raketkarriär som kusk de senaste två–tre åren, placerade Handsome Brad i ledningen. Svarade ut storfavoriten Cyber Lane och styrde sedan varje meter av det klassiska loppet.
– Jag har lyckats bra i stora lopp och är tacksam för det, men samtidigt ödmjuk eftersom man vet hur fort det kan vända.
Jepson är oberäknelig som kusk, kan komma med ett oväntat drag mitt i loppet och har den där lilla extra förmågan att få hästarna att springa fort. Nu behövdes det förstås inte med Handsome Brad utan här var det mer fråga om taktisk kyla och en förmåga att göra det så svårt som möjligt för konkurrenterna.
– Idag var Handsome Brad riktigt j–la bra. Uffe [tränare Stenströmer] har gjort ett otroligt snyggt jobb med den här hästen, sa Jepson och fortsatte:
– Just den här hästen har jag kört hela tiden och den ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
Tränaren Ulf Stenströmer var väldigt i ropet för några år sedan, men numera har han inte lika många hästar i träning och segern i Copenhagen Cup rörde honom djupt.
– Det här är jättestort och jag känner bara glädje, sa han och fick sedan inte fram mycket mer.
Istället fick han massor av gratulationer på stallbacken; kramar, ryggdunkningar och massor med glada tillrop. Dessutom en inbjudan till Elitloppet – som Stenströmer ville fundera någon dag över.
Jägersrohästen Racing Mange serverades ett perfekt lopp i rygg på Cyber Lane av sin tränare Joakim Lövgren, men i den snabba avslutningen kunde han inte förbättra sig och hade aldrig med utgången att göra.
Trots en hel del fina Jägersrochanser på förhand blev det inte någon seger på V75, utan enda vinsten tog Hill of Fame F (tränad av Helena Burman och körd av Johnny Takter) i ett treåringslopp innan V75–spelet.
Gå till toppen