Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Också Lommas stränder kan få livräddare

På flera stränder runt om i Skåne finns professionella livräddare som vakar över badare under sommarmånaderna. Nu vill Socialdemokraterna att livräddare också ska finnas på stränderna i Lomma kommun.

Vid Fria Bad i Helsingborg finns livräddare om somrarna.Bild: Tom Wall
Förra årets varma sommar slog många rekord. Ett av dem var antalet larm om olika tillbud som kom från stränderna i Lomma kommun, främst från Lomma beach.
Nu har Socialdemokraterna lämnat in en motion där man föreslår att kommunstyrelsen ska utreda vad det skulle kosta att ha livräddare på stränderna i Lomma och Bjärred.
– Vi ser ett stort behov av det, eftersom fler och fler kommer och besöker våra stränder, säger Lisa Bäck (S).
Nu ska kommunstyrelsen ta ställning till motionen, och eventuellt skicka förslaget vidare för utredning.
– Jag tycker att det låter utmärkt att vi ska utreda det. Det kan jag nog ställa mig bakom, sedan får vi se vad det skulle kosta, säger kommunalråd Robert Wenglén (M).
Om förslaget går igenom och kommunen sedan kommer fram till att livräddare ska anställas, så kan de vara på plats först sommaren 2020.
Vill du veta mer om vad som händer i Lomma kommun? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev!
Gå till toppen