Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Storseger för MFF efter tyst och trög start

Först en tyst manifestation under de inledande tio minuterna och en trög start. Sedan satte Markus Rosenberg i gång målfesten på Stadion.
– De första tio minuterna var riktigt tradiga, sa tvåmålskytten efter att laget inlett matchen med en nästan tom ståplatssektion.

Markus Rosenberg jublar efter 1-0-målet mot Elfsborg.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Det slutade med en storseger mot Elfsborg på Stadion under söndagen. Men det dröjde till långt in i andra halvlek innan MFF kunde punktera matchen.
– Det är härligt när man kan stå och diskutera att saker och ting kan bli bättre när man precis har vunnit med 4–1. Det är egentligen bara en positiv sak, tyckte Markus Rosenberg som inte hade svårt att hitta förbättringspotential i hemmalagets spel.
Den första halvleken började tyst och stilla och avslutades i ett stort målvrål sedan Markus Rosenberg gett MFF ledningen i den 41:a minuten.
På ståplatssektionen genomfördes det på söndagen en manifestation mot polisens inställning och aktioner för att komma tillrätta med bland annat pyrotekniken på läktarna.
Under matchens inledande tio minuter höll sig största delen av ståplatspubliken på supportertorget och norra läktaren var i stort sett helt tyst för att illustrera ståplatspublikens betydelse för stämningen på arenan.
– Helt klart hade det påverkan på spelet när det var helt tyst. Jag är van vid att det är fullt ös. Men jag har full förståelse för deras aktion. Det är deras enda möjlighet att göra sin röst hörd, men jag är inte helt insatt i alla deras frågor, sa Markus Rosenberg.
Efter den inledande tystnaden under tio minuter höll klacken igång under i stort sett hela matchen.Bild: LUDVIG THUNMAN
Lika tyst som det var på läktaren var det fantasilöst på planen under större delen av den första halvleken. Det enda som utmärkte sig var det stundtals fula spelet som bland annat renderade i ett rött kort för Simon Olsson redan i den 31:a minuten. Som ett resultat av utvisningen kom också Markus Rosenbergs volleymål i den 42:a minuten.
– Över lag var det en väldigt dålig första halvlek, men vi utnyttjade situationen att vi var en man mer betydligt bättre i andra halvlek. I första halvlek blev det inget tempo och de fick kontrollen. Efter det röda kortet tog vi kontrollen, menade Markus Rosenberg och berättade att laget i halvlek knappt valde att prata om det som varit utan istället bara fokuserade på vad som skulle förändras.
– Vi sa att vi skulle höja tempot och komma runt på kanterna och det gjorde vi i andra och där hade vi bra kontroll.
Det radades omgående upp heta chanser i inledningen av den andra halvleken. Anders Christiansen var närmast när han prickade kryssribban. Men istället kom en kalldusch när Elfsborg Stefan Ishizaki på hockeymanér styrde in en kvittering i den 57:e minuten.
Efter kvitteringen kom MFF:s målshow där Markus Rosenberg fick en huvudroll. Efter att Anders Christiansen prickskjutit in 2–1 var Markus Rosenberg med i förspelet till 3–1 och satte sedan själv 4–1 efter en kontring.
– Att vi vinner idag visar att vi har en stark trupp och många individuellt bra spelare. Sedan kan vi göra det betydligt bättre som lag.
Gå till toppen