Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Tonårsflickor räddade från människohandlare

Ett av de läger i trakten av Cox's Bazar i östra Bangladesh där rohingyer som flytt från Myanmar bor. Arkivbild.Bild: Dar Yasin/AP/TT
23 tonårsflickor ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya har räddats efter att ha blivit bortförda från sitt flyktingläger i sydöstra Bangladesh, uppger polisen. Fyra personer har gripits misstänkta för trafficking och polisen har även hittat 50 bangladeshiska pass hos de gripna.
Flickorna i åldrarna 15–19 år hittades vid en räd mot en fastighet i huvudstaden Dhaka. De hade förts från flyktinglägret till Dhaka med löfte om att få arbete i Malaysia, men polisen misstänker att de skulle ha utnyttjats för prostitution.
– Vi har startat utredningar mot de fyra som gripits och skickat tillbaka flickorna till flyktinglägret i Cox's Bazar, säger polisens talesperson Mokhlesur Rahman.
Militärens nedslag mot minoritetsgruppen rohingya i östra Myanmar har drivit upp emot en miljon människor på flykt, de allra flesta till grannlandet Bangladesh.
Gå till toppen