Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tuff tågvecka väntar för skånska Älmhultspendlare

Den som pendlar med tåg från Skåne till Älmhult bör i veckan utrusta sig med extra tålamod, och kanske en god bok. Trafikverket utför växelarbete och alla Öresundståg mellan Hässleholm och Älmhult ersätts med buss.

Det är mellan Hässleholm och Eneryda som arbetet pågår under hela vecka 20. Detta drabbar inte minst skånska arbetspendlare till Älmhult och Ikea.
– Såklart är det bra att rusta upp, men det blir en tuff vecka för oss. Vi är 2 000 som pendlar från IKEA i Älmhult så det är en snackis på jobbet, säger Mattias Hennius, pressalesperson på IKEA of Sweden till SVT Nyheter.
Mellan måndag 13 maj klockan 00.00 och torsdag den 16 maj klockan 24.00 ställs alla Öresundståg in mellan Hässleholm och Älmhult.
Fredagen den 17 maj är Öresundstågen inställda mellan Alvesta och Älmhult.
Från lördag 18 maj kl 00.00 till söndag 19 maj kl 24.00 är Öresundstågen inställda mellan Hässleholm och Alvesta.
De inställda tågen ersätts av bussar.
Skånetrafiken tipsar om att ta en tidigare förbindelse än vanligt för att komma fram i tid. Bussen tar nämligen längre tid än tåget.
Mer information om förändringarna finns här.
Gå till toppen