Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Chef ändrade i tidigare anställds LinkedIn-konto - döms för dataintrång

En 43-årig man döms för dataintrång efter att han loggat in på en tidigare anställds LinkedIn-konto och ändrat uppgift om anställning.

Mannen friades av tingsrätten men döms nu av hovrätten. Det var i oktober 2017 som mannen gick in och ändrade uppgifter i en tidigare anställds konto på LinkedIn. Via kvinnans jobbmejl klickade han sig till LinkedIn och ändrade hennes lösenord. Han skrev sedan att hon inte längre var anställd.
Mannen medgav vad han gjort men sa till tingsrätten att han trodde att det var tillåtet, eftersom han faktiskt rättade en uppgift om kvinnans anställning. Det hade irriterat honom en längre tid att hon inte själv gjort ändringen. Efteråt informerade han kvinnan om vad han gjort. Hon polisanmälde honom för dataintrång.
Mannen friades av tingsrätten med motiveringen att det inte kunde anses ställt utom allt rimligt tvivel att begått handlingen med brottsligt uppsåt.
Hovrätten gör en annan bedömning och skriver att kvinnans LinkedIn-konto inte hade någon funktion i arbetet. Det borde även 43-åringen ha förstått, menar hovrätten.
Gå till toppen