Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Hallberg flyttar till Norge – Jonsson blir ersättare i Lugi

I våras blev Anders Hallberg en legendar i den vinröda tröjan. På måndagen blev han klar för norska Runar Sandefjord.
– Var sugen på en ny klubb och en ny liga, säger han.

Anders Hallberg ihop med Sten Sjögren och Lugis klubbchef Patrik Bengtsson.Bild: MATHILDA AHLBERG
För drygt två månader sedan blev Anders Hallberg den som spelat flest matcher i Lugi. Han passerade då Sten Sjögren rekord på 432 matcher.
Men redan innan rekordnoteringen hade Lugis veteran börjat blicka mot nya utmaningar. Anders Hallberg hade redan varit nära en övergång till bundesliga, men där strandade förhandlingen i ett sent läge. Nu står det klart att det blir Norge för 33-åringen.
– Jag är jättenöjd eftersom det varit många turer på slutet. Det har blivit en bra lösning och jag var sugen på en ny klubb och en ny liga. Sedan tror jag också att jag och familjen kommer trivas bra, säger Anders Hallberg efter att övergången till Sandefjord blivit klar.
– Att lämna Lugi var självklart inte lätt. Klubben betyder mycket för mig, men jag var tidigt ganska klar med att den senaste säsongen var min sista. När klubbar började höra av sig i vintras så växte det också fram att jag ville göra något annat.
Hans nya kontrakt med Runar Sandefjord sträcker sig över två år med option på ett tredje.
– Redan i vintras upplevde vi honom som förlorad. Han ville kunna leva på handbollen och eftersom vi inte kunder erbjuda det i Lugi kände vi att han var på glid. Vi visste också att han förde en del samtal med olika klubbar, säger Lugis klubbchef Patrik Bengtsson.
På måndagen presenterades han av norska Runar Sandefjord. Ungefär samtidigt presenterade Lugi hans ersättare i Philip Jonsson som ansluter från degraderade AIK.
– Vi har sett honom som en intressant spelare tidigare också och är nöjda. I AIK har han mest spelat som högernia – och gjort det bra – men i vårt lagbygge är han mittnia och konkurrerar med Casper Käll, säger Patrik Bengtsson.
– En nyttig spelare som spelar med ett stort hjärta – en krigare. Jag tror att han kan utvecklas vidare i Lugi särskilt när han nu kommer att få spela på sin riktiga position, säger Lugitränaren Tomas Axnér.
– Valet föll på Lugi för det känns som ett bra steg för min utveckling och karriär. Jag tror att jag kan lära mig mycket av Tomas och samtidigt kunna bidra med min kompetens till laget, säger Philip Jonsson i ett pressmeddelande från klubben.
Gå till toppen