Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HK Malmö värvar från toppkonkurrenten

HK Malmö spetsar truppen ytterligare till kommande säsong. På måndagen presenterades Kristianstads högersexa Johannes Larsson som ersättare för Jim Andersson.

Johannes Larsson lämnar Kristianstad för HK Malmö.Bild: AVDO BILKANOVIC
Årets säsong motsvarade inte riktigt förväntningarna för HK Malmö. Laget slogs ut redan i kvartsfinalen, vilket var en missräkning sedan man slutat tvåa i ligatabellen efter Kristianstad.
Revanschlusten är stor inför kommande säsong och flera starka förstärkningar har redan gjorts.
På måndagen presenterades en av de mest meriterade värvningen hittills. Kantspelaren Johannes Larsson lämnar Kristianstad med fyra SM-guld och Champions League-spel. De kommande två åren spelar 28-åringen med HK Malmö.
- Med Johannes får vi inte bara en säker avslutare på kanten utan en stabil spelare med internationell erfarenhet som gör jobbet både framåt och bakåt. Johannes har haft en fin utveckling under åren i Kristianstad, säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö i ett pressmeddelande.
Johannes Larsson har ett förflutet i Malmöklubben. Säsongen 2011/2012 var han utlånad till HK Malmö från Vinslöv.
– Det känns väldigt spännande att få möjligheten att komma tillbaka till Malmö och det ska bli roligt att få börja om i ett nytt lag och försöka bidra så gott jag kan med den erfarenheten jag har samlat på mig under de sju säsonger sen jag sist sprang in i Baltiska hallen som hemmaspelare, säger Johannes Larsson.
Jim Andersson lämnade HK Malmö efter säsongen för spel med Ystads IF kommande säsong.
Gå till toppen