Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Julfestande förening tar över Cool Minds

Vetenskapsleklandet Cool Minds i Folkets Park i Malmö köps upp av föreningen Kort i Samhället. Men planen är att byta namn på hela verksamheten till Cool Minds så snart som möjligt och sen fortsätta arangera den julfest för hemlösa och utsatta som föreningen hittills drivit.

Adam Collinder testar lödning på Cool Minds.Bild: Marielle Sterner
Sydsvenskan kunde nyligen berätta att vetenskapsleklandet Cool Minds i Folkets Park i Malmö försatts i konkurs med målet att omvandla verksamheten till en ideell förening. Nu står det klart att det blir så, men via en omväg.
– Ursprungligen var målet att starta upp en ny förening vid namn Cool Minds, men då vår ansökan till Skatteverket blev borttappad av posten fick vi i sista minuten hitta en ny, kreativ lösning, säger Cool Minds vd Marielle Sterner.
Lösningen blir att den ideella föreningen Kort i Samhället tar över Cool Minds.
– Cool Minds verksamhet har köpts upp av Kort av Samhället som kommer att byta namn till Cool Minds så snart som möjligt, säger Marielle Sterner.
Kopplingen mellan Kort om Samhället och Cool Minds är sedan tidigare stark. Föreningen är startad av just Marielle Sterner med målet att arrangera ”Jalla Jalla en jul för alla”, en julfest där hemlösa, utsatta och ensamma bjuds på julmat, presenter och underhållning på Moriskan varje julafton.
Föreningen kommer att driva vidare julfesten parallellt med Cool Minds vanliga verksamhet med kurser, kalas, events och festivaler.
– Kort om Samhället har aldrig haft en styrelse som uppskattat den administrativa bördan, så de är bara glada att få slippa styrelseposter och ge dem till Cool Minds-folk. Och Kort om Samhället är ett namn jag kom på när jag var 18 år så jag är bara glad att snart slippa det, skrattar Marielle Sterner.
Kommer Cool Minds verksamhet påverkas av Kort om Samhällets inriktning?
– Cool Minds har även tidigare varit inblandade i julfesten, men vi har faktiskt pratat om att låta Kort om Samhällets huvudmål att hjälpa socioekonomiskt utsatta barn även inkluderas mer i Cool Minds arbete, säger Marielle Sterner.
Gå till toppen