Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Löddes bridgesällskap firar 50 år

Redan 1969 startade kortspelsentusiaster i Löddeköpinge upp sitt bridgesällskap. På torsdag slår föreningen på stort och firar jubileet på Barsebäcks golfrestaurang.

– Vi firar med att äta en bit mat och dricka ett glas vin, säger klubbens vice ordförande Anders Nilsson.
De senaste två åren är det Löddeköpinges bridgesällskap som ökat mest av klubbarna som är anslutna till Svenska bridgeförbundet, enligt Anders Nilsson. Han är stolt över vad han beskriver som att ett fokus på de sociala bitarna, istället för på tävling och konkurrens. Löddes bridgesällskap är ingen ”enmansshow”, enligt vice ordföranden.
– Smockan hänger nästan i luften ibland på andra bridgeklubbar, så är det inte hos oss. Det viktigaste är att vi träffas och trivs tillsammans. Man ska inte skämmas om det inte går bra i spelet.
I dag har klubben ett 70-tal medlemmar, de flesta över 65 år. Han kallar bridgeklubben för ”friskvård” – då det håller igång hjärnan och är en källa till gemenskap.
– Den här sortens ideella verksamhet är bra för många som är ensamma.
Varför är det så populärt med bridgespel bland pensionärer?
– Det finns ingen åldersgräns, men det tar mycket tid att spela bridge. Ett spel kan vara i flera timmar och därför blir det nog mycket pensionärer, säger Anders Nilsson som gick med i Löddes bridgesällskap för fjorton år sedan – när han gick i pension.
Gå till toppen