Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

M och S säger nej till IS-förslag från SD i Lomma

Lommas kommunalråd Robert Wenglén (M) dissar Sverigedemokraternas förslag om att vidta lokala åtgärder för att förhindra att IS-återvändare kommer till Lomma.
– Att Lomma skulle skriva till riksdag och regering om något uppenbart - jag har annat för mig, säger han.

Sverigedemokraterna har lämnat in liknande motioner på fler olika håll, bland annat i Lund.
Förslaget innebar bland annat att Lomma kommun skulle skriva till regeringen och uppmana dem att skyndsamt vita åtgärder för att omöjliggöra för IS-terrorister att återvända till Sverige, samt att socionomer i Lomma skulle utbildas i utfrågningsteknik av Säkerhetspolisen, Säpo.
Läs också SD vill att Lomma ryter ifrån i debatten om IS-återvändare
Men företrädare för Lommas två största partier, Moderaterna och Socialdemokraterna, säger nej till motionen.
– Jag läger fokus på att utveckla vår verksamhet, jag känner inget behov av den här typen av deklarationer, säger Robert Wenglén (M) och fortsätter:
– Vad jag förstår så jobbar Säpo och regeringen intensivt med det är frågorna. Att Lomma skulle skriva till riksdag och regering om något uppenbart – jag har bättre saker för mig.
Wenglén får medhåll av Lisa Bäck (S):
– Det finns såklart en utbredd rädsla kring den här saken i världen idag och den delar vi också. Men vi får begränsa oss till det kommunala uppdraget, säger hon.
Gå till toppen