Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

M och S säger nej till IS-förslag från SD i Lomma

Lommas kommunalråd Robert Wenglén (M) dissar Sverigedemokraternas förslag om att vidta lokala åtgärder för att förhindra att IS-återvändare kommer till Lomma.
– Att Lomma skulle skriva till riksdag och regering om något uppenbart - jag har annat för mig, säger han.

Sverigedemokraterna har lämnat in liknande motioner på fler olika håll, bland annat i Lund.
Förslaget innebar bland annat att Lomma kommun skulle skriva till regeringen och uppmana dem att skyndsamt vita åtgärder för att omöjliggöra för IS-terrorister att återvända till Sverige, samt att socionomer i Lomma skulle utbildas i utfrågningsteknik av Säkerhetspolisen, Säpo.
Läs också SD vill att Lomma ryter ifrån i debatten om IS-återvändare
Men företrädare för Lommas två största partier, Moderaterna och Socialdemokraterna, säger nej till motionen.
– Jag läger fokus på att utveckla vår verksamhet, jag känner inget behov av den här typen av deklarationer, säger Robert Wenglén (M) och fortsätter:
– Vad jag förstår så jobbar Säpo och regeringen intensivt med det är frågorna. Att Lomma skulle skriva till riksdag och regering om något uppenbart – jag har bättre saker för mig.
Wenglén får medhåll av Lisa Bäck (S):
– Det finns såklart en utbredd rädsla kring den här saken i världen idag och den delar vi också. Men vi får begränsa oss till det kommunala uppdraget, säger hon.
Gå till toppen