Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisen har ansvar för att det händer något med den övergivna serveringen

Antingen ska den ödsliga serveringen i Sibbarp bort eller så hittar polisen någon som vill ta över den.
– Enligt ordningslagen är det vår uppgift att lösa detta, säger Magnus Rothoff på polisens tillståndsenhet.

Länge kunde man ta sig in på den övergivna sommarserveringen i Sibbarp.Bild: Lars Brundin
Som Sydsvenskan berättat tidigare har serveringen och vattenrutschkanan stått övergiven sedan september 2017. Malmö stad och polisen har hänvisat ansvaret till varandra, men nu är det klart att det är polisens uppgift att se till att det händer något med den skräpiga platsen mellan Sibbarps camping och Sibbarps fiskarförening.
– Vi har delgivit en medlem i företaget för ett par veckor sedan. Överklagandetiden har gått ut så nu ska vi först värdera sakerna. I bästa fall vill någon ta över verksamheten annars måste vi se till att allt kommer bort och att marken återställs, säger Magnus Rothoff.
Först i mars i år stängslades hela området in.Bild: Lars Brundin
Det handlar om två vita uppbrutna containrar som en gång innehöll en servering. Det finns också några bodar, en vattenrutschkana med en liten bassäng och en gungställning som sett bättre dagar. Efter arton månader utan någon verksamhet sattes det upp stängsel kring platsen, innan dess var fritt tillträde till den.
Läs också I arton månader har den övergivna serveringen fått förfalla på Sibbarp
I mars träffade tidningen medlemmar i Sibbarps fiskarförening som oroade sig både för skräpet och för skaderisken för dem som tog sig in.
Magnus Rothoff kan inte säga när det händer något med den förfallna sommarverksamheten. Den ska först och främst värderas och i bästa fall hittar polisen någon som vill driva verksamheten vidare. Går inte det ska allt bort.
– Vi måste försöka göra det så billigt så möjligt, ska sakerna bort så måste vi handla upp det. När kostnaderna ska hållas nere brukar det betyda att det tar längre tid, säger han.
Om det blir tal om att allt ska forslas bort kommer polisen att skicka en faktura till företaget som drev verksamheten senast, förklarar Magnus Rothoff.
Gå till toppen